o cestování a on-line podnikání

Zpět
Automatizujte své úkony

Automatizujte své úkony

Zveřejněno 9.6.2015

Balíček NOMAD BASIC je u uživatelů nejoblíbenější a řada z vás si s ním vystačí po celou dobu své digitální existence. Co ale nebylo v rámci tohoto balíčku možné byl běh tzv. CRON úloh. Tato funkcionalita byla možná pouze u balíčků NOMAD UNLIMITED, které mají vlastní vyhrazený serverový výkon. Máme ale dobrou zprávu, nyní je možné mít CRON úlohy u každého balíčku.

Co je CRON úloha?

Jedná se o naprogramovaný skript na zakázku, který se spouští v pravidelných časových intervalech. Skript může zpracovávat prakticky jakékoliv Vaše data.

Příklad použití CRON úlohy u e-shopu:

Chcete, aby všem zákazníkům, kteří mají na vašem e-shopu platnou registraci, byla poskytnuta sleva 10%. Přesněji, aby byli zařazeni do cenové skupiny D1 v Adresáři kontaktů. Zároveň však chcete, aby takový zákazník byl automaticky zařazen do e-mailingové skupiny, kde mu zašlete nějaké poděkování.

Manuální postup

Zde je konkrétní postup časově vyčíslený:

  1. Otevření Adresáře kontaktů a dohledání konkrétního zákazníka ... 1 minuta
  2. Kontrola zda zákazník splňuje podmínky pro slevu ... 3 minuty
  3. Export a import takových zákazníků do aplikace E-mailing ... 3 minuty
  4. Vytvoření plánu a rozeslání děkovného e-mailu ... 1 minuta

    Celkem Vašeho času pro vyřízení 1 kontaktu = 8 minut
    Celkem Vašeho času pro vyřízení 100 kontaktů = 13 hodin

Automatizovaný postup

CRON úloha za vás tuto operaci provede během zlomku vteřiny v konkrétním čase (např. každý den v 1:00 ráno). Není potřeba váš zásah. Zároveň je CRON úloze úplně jedno, jestli zpracovává 1 kontakt nebo 10 000 kontaktů.

Celkem Vašeho času pro vyřízení = 0.

Automatizujte své úkony

Automatizací přes CRON úlohy ušetříte při správě svých projektů stovky hodin. Důležitá informace je také ta, že CRON úloha nedělá chyby. Pokud se tedy nastaví určitá činnost, vykonává ji přesně tak, jak se mu zadá. 

Jak postupovat pokud máte o CRON úlohu zájem?

  1. Zadejte si požadavek do HelpDesku
    Klikněte na Chytrý průvodce > Nový požadavek v HelpDesku. Popište co a jak byste chtěli automatizovat. Jednodušší CRON úlohy vytváříme většinou zdarma. Ty komplikovanější Vám naceníme. Cenu za vytvoření víte vždy předem.

  2. Nastavte si svůj digimadi balíček (tarif)
    Najeďte v administraci myší na své jméno (nahoře v pravo), klikněte na Změna tarifu a nastavte si "Cron úloha pro automatizaci" na počet úloh, které budete potřebovat. Počet Vám bude sdělen v komunikaci daného požadavku HelpDesku.

  3. Vyčkejte na aktivaci
    V rámci požadavku v HelpDesku se dozvíte termín aktivace a další související podmínky. Počet aktivních CRON úloh pak uvidíte ve využití balíčku, tak jako u jiných položek balíčku.

 

Líbil se vám článek? Sdílejte jej.