o cestování a on-line podnikání

Zpět
Začínající blogerce Lence se splnil sen

Začínající blogerce Lence se splnil sen

Zveřejněno 9.6.2015

Tento příběh je o uživatelce služby digimadi Lence, která si před pár měsíci založila blog, díky němuž se začala dále rozvíjet.

Lenčinou největší vášní vždy bylo cestování. Jako účetní v jedné mezinárodní firmě však nemá příliš mnoho času. I přesto si párkrát do roka na cestování čas našla. Bohužel byly její zážitky velice rychle zapomenuty.

Až jednou díky blogu www.justonewayticket.com dostala nápad, že by si mohla také zřídit cestovatelský blog. Nikdy předtím žádné články nepsala a sama se řadí spíše mezi introverty.
V začátcích vůbec netušila, jak takový blog zřídit, jak ho naplnit a hlavně jak získat čtenáře.
A bohužel přes její časové vytížení měla prostor psát blog jen ve svém zbývajícím volném čase, kterého nebylo příliš.

Lenka si díky doporučení pro svůj blog zvolila digimadi.com. Neměla moc velké prostředky na vytvoření stránek nebo zaplacení nějakému programátorovi. A tak začala pomaloučku, registrovala si doménu www.cestopisec.cz a vybrala si základní webovou šablonu, kterou si barevně upravila.

Ve svých ručně psaných cestopisech měla spousty zajímavých poznámek a informací, které použila jako stavební kámen svých článků. Po nocích a ve volných chvílích tak probírala své fotografie z cest nebo dohledávala další informace, které by mohly být čtenářům nějak nápomocné.

Překvapení nad zájmem a výsledky

Po zhruba 6 měsících se postupně vypracovala k velmi zajímavé navštěvnosti, kde některé dny dosahuje i 700 lidí denně! Její denní průměr je však nyní okolo 350 čtenářů.  To je krásný výsledek, který zvládla vytvořit po večerech a víkendech.

Její Facebook i Twitter profil pomalu nabírá své fanoušky, bez reklamy, přirozeně. Líbí se vám její blog? Podpořte ji a sledujte ji na sociálních sítích:

 
 
 

 

Díky návštěvnosti a pomalu rostoucímu publiku se Lence začínají ozývat zájemci o spolupráci a dokonce i inzerenti. To ji dává motivaci se posouvat dále, pomalu a jejím vlastním tempem.
A kdoví, třeba se tato její záliba změní ve velice zajímavý přivýdělek.

Důležité však je, že díky rozhodnutí jít do nejistého blogování, Lenka poznala, že příležitosti si člověk vytváří sám. Jen musí vytrvat a nebát se jít do nejistého.

A zde je komentář Lenky. :-)

"Moc děkuji všem čtenářům mého blogu. Digimadi mi pomáhá nepřemýšlet nad věcmi, o kterých bych dlouhosáhle přemýšlela. Děkuji také kamarádům, rodině a příteli, kteří mne v blogování podporovali. A pokud přemýšlíte, jestli se do něčeho pustit, zkuste blogování. Pište o tom co vás baví, čemu rozumíte. Dělejte to vytrvale a hlavně pořádně. Uvidíte, že budete překvapeni stejně jako já :-)."

Líbil se vám článek? Sdílejte jej.