o cestování a on-line podnikání

Zpět
Jednostránkový web za 10 minut

Jednostránkový web za 10 minut

Zveřejněno 9.6.2015

Pokud podnikáte na webu, určitě jste narazili na potřebu vytvořit rychle nějakou vizitku, produktovou stránku, cokoliv co by mohlo být zaměřené na konkrétní produkt či službu. Jestli jste tuto potřebu ještě nedostali, věřte mi, ona časem přijde.

Proč mít jednostránkové weby a jak mohou vypadat?

Jednostránkové weby mohou běžet na vlastní doméně. Vlastně pokud to myslíte vážně, měli byste vlastní doménu pro takový účel pořídit. Jsou to nejlépe investované peníze. Cena domén začíná někde na 70 Kč za rok (např. .eu). A investice se vám vrátí velice rychle.

Tyto mini projekty mohou sloužit například ke sběru e-mailů, jako cíl placených PPC kampaní, a nebo i k přímému prodeji. Nejsou výjimky kdy se na dané stránce může prezentovat konkrétní produkt. Například můžeme mít stránku www.poznej-playstation4.cz. Na této stránce budeme mít informace o Playstationu 4 s proklikem na náš  e-shop.

Využití je bezpočetné.

 

Jaké jsou nejčastější překážky?

Pro mně vždy byla překážka čas. Nechat si vytvořit takový web pro většinu lidí znamená vyřešit si registraci domény a následně hosting, kam doménu umístíme.

Jakmile to je hotové, musí se řešit, jak vlastně takovou stránku vytvořit? Nějaký redakční systém? Wordpress? Joomla? Drupal? A co webová šablona, jak to bude vypadat? Nebo vytvořit si HTML sám? Co když tomu nerozumím? A i když to může někomu připadat banální, pro někoho jsou to nepřekonatelné překážky.

Druhou překážkou je cena. OK, jste rozhodnuti, že takovou stránku potřebujete. A tak musíte zaplatit někomu za vytvoření, k tomu nějakou službu, kde budou umístěny. Třetí a neméně důležitou překážkou je statistika, analytika a napojení na další výhody redakčních systémů. Co když tam budete chtít mít měření návštěvnosti, fotoalba, vlastní formuláře, budete chtít stránku optimalizovat (SEO), napojit na sociální sítě, atp. OK a teď si představte, že chcete mít třeba 10 takových jednostránkových webů.

A co třeba 50. Čas řešit vše individuálně je prakticky nereálný.


Jak vytvořit jednostránkový web se vším za 10 minut?

  1. Budete potřebovat mít účet u digimadi



  2. Klikněte na Chytrý průvodce > zvolte si Registrovat doménu a projděte celým průvodcem registrace, zabere to asi 5 minut



  3. Klikněte na Chytrý průvodce > zvolte Vytvořit webové stránky. V prvním kroku zvolte registrovanou doménu. V druhém zvolte Vzhled stránek a vyberte "Web Template Blank",
    tedy prázdnou stránku avšak s podporou dynamického obsahu a redakčního systému. Jestli chcete, navolte si barvu pozadí a písma. Po nastavení klikněte na Vytvořit stránky.



  4. V dalším kroku vytvoření stránek si vyplňte informace, které uznáte za vhodné. Poté dejte pokračovat.

  5. Tak a webové stránky jsou vytvořeny. Měly by být již plně funkční a dostupné na dané doméně.
    Pokud je doména čestvě zaregistrovaná, může chvilku trvat centrálnímu registru její aktivace.

  6. Nyní si otevřete projekt a pomocí aplikace Kategorie si otevřete kategorii Úvod.
    To je úvodní stránka (jediná stránka) daného webu. A do editoru si napište a vložte cokoliv
    budete chtít. Obrázky, odkazy, texty, loga, fotoalba, formuláře.


A to je vše přátelé. Přeji vám hodně spokojených návštěvníků. A nezapomeňte, že i na tomto jednostránkovém projektu můžete plně využívat funkcí digimadi.

Nezapomeňte si tak přečíst další příklady použití služby.

Autor článku: Jarek Mikeš
Blog autora: www.jarek-mikes.cz

Líbil se vám článek? Sdílejte jej.